Прапор Держдепу США, ілюстрація / REUTERS

Під час Голодомору 1932-33 років сталінському режиму не вдалося зламати дух українського народу, і нинішня агресія Росії приречена на провал.

Читайте також"З’їдали усе листя та навіть мишей": у Чернігові озвучили шокуючі спогади очевидців голодоморів (фото)

Про це йдеться у заяві Державного департаменту США, оприлюдненій у Facebook на сторінці Посольства США в Україні.

Відео дня

«У листопаді цього року ми згадуємо та вшановуємо пам’ять мільйонів українців, які загинули 86 років тому під час Голодомору, жахливого голоду, створеного варварською політикою сталінського режиму», - наголосила речниця Держдепу Морган Ортагюс.

За її словами, Радянський союз захопив українські землі, врожай та здійснив примусову колективізацію, що призвело масштабного голоду, смертей и надзвичайних людських страждань.

«Хоча ця жахлива трагедія була однією з найбільш жорстоких подій у ХХ столітті, Радянському союзу не вдалось зламати дух українського народу», - заявила Ортагюс.

За її словами, нині Україна знову зазнала нападу.

«Окупація Криму Росією і продовження агресії на сході України призвели до загибелі близько 13 тис. осіб. Навіть тепер Москва намагається вчиняти маніпуляції і руйнувати прагнення народу України. Але у своїй підступній кампанії Росія недооцінює стійкість українців та ігнорує їхнє прагнення кращого майбутнього. Ця кампанія приречена на провал», - сказано у заяві.

Ортагюс підкреслила, що в день, коли весь світ згадує невинних жертв Голодомору, США вкотре засвідчують свою підтримку демократичної та успішної України, захищеної в межах міжнародно визнаних кордонів, вільної у визначенні власної волі.