Ілюстрація / REUTERS

Клієнт адвоката президента США Рудольфа Джуліані Лев Парнас надав комітету з розвідки Палати представників аудіо, відеозаписи і фотографії, які містять дані щодо зусиль США переконати уряд України розпочати розслідування проти колишнього віце-президента Джо Байдена.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на американський телеканал ABC News.

Читайте такожДерждеп на вимогу суду оприлюднив 100 сторінок документів про відносини з Україною

Відео дня

Парнас надав записи на виконання повістки, що надійшла йому від Конгресу. Зазначається, що серед іншого комітет з розвідки Палати представників отримав низку документів англійською та українською мовами. Деякі матеріали містять обговорення між Джуліані і президентом США Дональдом Трампом.

Однак, як повідомили джерела телеканалу, частину документів, що вимагали у Конгресі, вже передали федеральним слідчим в Південному окрузі Нью-Йорка, тому їх не можна було надати конгресменам.

«Ми видали повістки містеру Парнасу і містеру Фруману, щоб вони надали нам записи. Ми хотіли б, щоб вони повністю виконали ці повістки», - заявив раніше голова комітету з розвідки Палати представників Адам Шифф.

На початку жовтня правоохоронці затримали Парнаса разом з іншим бізнесменом Ігорем Фруманом через нібито незаконне фінансування виборчих кампаній у США. ЗМІ називають їх близькими до Рудольфа Джуліані і зазначають, що уродженці СРСР вели переговори між президентом США Дональдом Трампом і українською владою. Зокрема, саме вони намагалися домогтися зміни посла США в Україні, а також вплинути на розслідування Києвом щодо віце-президента США Джо Байдена.