Володимир Зеленський / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський припускає, що звернеться до генерального директора державного концерну "Укроборонпром" Айвараса Абромавичуса з вимогою відмовитися від одного зі своїх двох громадянств.

Про це заявив Зеленський, відповідаючи на запитання про подвійне громадянство Абромавичуса на прес-конференції під час візиту до Литви, повідомляє lrytas.lt.

"Чесно кажучи, я не знав перед його призначенням, що у нього є громадянство. Правда не знав. Але при цьому він має право обіймати ту посаду, яку він займає, тому що він не є держслужбовцем. Це не виправдовує ситуацію. (...) Я можу, в принципі, звернутися до пана Абромавичуса і сказати, що він повинен скласти те чи інше громадянство", - заявив Зеленський.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Айварас Абромавичус, який до цього очолював Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 11 липня 2019 року очолив наглядову раду «Укроборонпрому», а 30 серпня він став генеральним директором концерну.

Читайте такожНардеп Дубінський просити Міграційну службу позбавити Абромавичуса громадянства України

Раніше ЗМІ писали, що генеральний директор державного концерну "Укроборонпром" Айварас Абромавичус має подвійне громадянство.

Як відомо, відповідно до українського закону «Про громадянство», однією з обов'язкових умов для прийняття їх в українське громадянство є «надання декларації про відсутність іноземного громадянства (для осіб без громадянства) або зобов'язання припинити іноземне громадянство (для іноземців)».

Повідомлялося, що всупереч українському законодавству Абромавичус залишається громадянином Литовської Республіки. Українське громадянство Айварас Абромавичус отримав в грудні 2014 року за спрощеною процедурою. При цьому Абромавичус тоді заявив, що, згідно литовського законодавства, після отримання іншого громадянства, громадянство Литви автоматично анулюється.

Нагадаємо, в кінці жовтня стало відомо, що Айварас Абромавічус отримав допуск до державної таємниці.