Андрій Мальований / фото УНІАН

На посаду голови Державної екологічної інспекції України (Держекоінспекції) претендує начальник управління екології та природних ресурсів Київської міської державної адміністрації (КМДА) Андрій Мальований, чиї інтереси лобіює підприємець і бізнес-партнер Сергія Льовочкіна Ігор Тинний.

Про це в інтерв'ю УНІАН повідомила народний депутат з фракції «Слуга народу» Ольга Василевська.

«Злили конкурс по Держекоінспекції. Її, за моєю інформацією, повинен був очолити Єгор Фірсов (в кінці листопада Фірсов став в. о. голови Держекоінспекції - УНІАН). Але підприємець і бізнес-партнер Сергія Льовочкіна Ігор Тинний намагається протягнути туди начальника управління екології КМДА Андрія Мальованого. Тоді про екологію доведеться забути», - заявила Василевська.

Відео дня

Депутат також висловилася про необхідність оновити діючий склад уряду, оскільки нинішній «вже починає себе компрометувати».

«Я вважаю, що навесні повинен бути оновлений склад Кабміну. Цей склад уряду вже починає себе компрометувати. Кадри на Держагентства і великі підприємства все одно затверджуються в Офісі президента. Це забирає багато часу. Поміняти людину – ціла історія. А ті, що не затверджуються на Банковій, корупціогенні», - підкреслила вона.

Читайте такожЗМІ розповіли про корупційні схеми, до яких причетний заступник голови КМДА

Як повідомляв УНІАН, 20 листопада Кабінет міністрів України призначив колишнього народного депутата восьмого скликання від "Блоку Петра Порошенка" Єгора Фірсова тимчасово виконуючим обов'язки голови Державної екологічної інспекції.

Тоді ж Фірсов заявив, що має намір брати участь у майбутньому конкурсі на посаду керівника відомства.

На початку вересня президент Володимир Зеленський доручив прем'єр-міністру Олексію Гончаруку до кінця року провести «повне кадрове перезавантаження» в Держгеокадастрі, Держгеонадрах, Державній архітектурно-будівельної інспекції, Держекоінспекції, Укртрансбезпеці і Укравтодорі.