У Слідкомі РФ заявили про отримання "неспростовних доказів» участі «в нападі» Мосійчука / фото УНІАН

У Росії пред'явили заочне звинувачення колишньому народному депутату Ігорю Мосійчуку за «напад» на російське посольство в Києві.

Про це УНІАН повідомили в Слідчому комітеті Російської Федерації.

Читайте такожУкраїнський нардеп прокоментував "перл" росЗМІ про катування ним полонених

Відео дня

Як зазначили в Слідкомі, в рамках розслідування кримінальної справи за фактом нападу на російське посольство в Києві в березні 2016 року отримано «неспростовні докази» участі «в нападі» Мосійчука.

Зазначається, що в результаті «злочинних дій» Мосійчука та інших осіб був грубо порушений нормальний порядок роботи російської дипломатичної установи, майну посольства Росії в Україні завдано значних матеріальних збитків.

«Мосійчуку пред'явлено звинувачення в скоєнні злочину, передбаченого ст. 360 КК РФ (напад на осіб чи установи, які користуються міжнародним захистом), його оголошено в розшук », - йдеться в повідомленні.

У СК також зазначили, що до кримінальної відповідальності за «напад» на дипломатичні установи РФ притягнуто й інших колишніх депутатів України - Володимира Парасюка і Андрія Лозового. Перед російським судом вже постав екс-міністр транспорту і зв'язку Микола Рудьковський.

У СК додали, що розслідування кримінальних справ за фактами «нападів» на російські закордонні установи в Україні триває.

Як повідомляв УНІАН, 14 червня 2014 року вночі під час при заходженні на посадку в аеропорту Луганська пострілом з російського зенітно-ракетного комплексу бойовики збили військово-транспортний літак ЗСУ Іл-76. На його борту, крім дев'яти членів екіпажу, перебували 40 військовослужбовців. Всі вони загинули.

Прокуратура України відкрила кримінальне провадження за статтею «теракт».

Цього дня у російській дипмісії в Києві відбулися масові заворушення.

6 лютого 2017 року у зв'язку з цим щодо подій 2014 року російське слідство заочно пред'явило звинувачення активісту об'єднання «Свобода» Володимиру Назаренку, Володимиру Романцову і депутату IV, V і VII скликань Верховної Ради України, екс-міністру транспорту і зв'язку Миколі Рудьковському.

У вересні 2018 року Рудьковського затримали в Росії і помістили під варту. 2 листопада 2019 року його справу передали до суду.