Стало відомо, що обговорюють лідери "нормандської четвірки" / REUTERS

Учасники «нормандського формату» узгоджують пункти спільного комюніке, зустріч лідерів України, Німеччини, Франції та РФ триватиме ще декілька годин.

Читайте такожForeign Policy: Росії не потрібні шматки України, їй потрібні розмінні монети

Про це журналістам у Парижі повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

Відео дня

За його словами, учасники зустрічі «проходяться» по кожному пункту комюніке і «жваво обговорюють» кожен пункт і «доходять до якогось фінального проекту цього комюніке, який буде підписано».

«Я думаю, що це буде тривати ще декілька годин», - наголосив він.

При цьому Тимошенко не розкрив подробиці самих переговорів. «Я не можу сказати вам про що конкретно говорять. Тому що це закриті переговори в «нормандському форматі» і як тільки буде підготовлено фінальний проект комюніке чотири лідери вийдуть до представників ЗМІ і прокоментують те, до чого вони домовились», – додав він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, приблизно о 18.30 у Парижі розпочалась зустріч лідерів країн-учасниць «нормандського формату» - президента України Володимира Зеленського, президента Франції Еммануеля Макрона, канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Російської Федерації Володимира Путіна.

Лідери чотирьох країн сіли за круглий стіл. Президенти України та РФ розмістились один навпроти одного. По ліву руку від Зеленського сів Макрон, по праву – Меркель.

Перед початком чотиристороннього саміту президент України провів окремі двосторонні зустрічі з лідерами Франції та Німеччини.

За попереднім графіком, зустріч у «нормандському форматі» мала розпочатись о 17.00 (за київським часом), натомість її початок був перенесений майже на півтори години.

Як повідомили УНІАН в Офісі глави Української держави, головне питання порядку денного – обговорення подальших кроків і термінів встановлення миру на Донбасі.

Очікується, що після завершення саміту буде підготовлено комюніке. Крім того, Зеленський візьме участь у спільній прес-конференції з лідерами Франції, Німеччини та Росії, запланованій за результатами зустрічі.

За всіма подробицями зустрічі нормандської четвірки стежте в оновлюваній трансляції УНІАН.