Марина Порошенко заявила, що не збирається міняти прізвище та боротися за посаду / фото УНІАН

Дружина екс-президента України Марина Порошенко написала заяву про дострокове припинення повноважень голови Українського культурного фонду.

Читайте такожДБР відкрило справу через можливу держзраду Порошенка при підписанні Мінських угодЇї відеозвернення з цього приводу поширила партія «Європейська солідарність».

У заяві йдеться, що «цим кроком Марина Порошенко хоче запобігти тиску з боку чинної влади на членів команди Українського культурного фонду».

Відео дня

«Кілька днів тому від міністра культури молоді та спорту України на Наглядову раду Українського культурного фонду надійшла «пропозиція» достроково припинити мої повноваження як Голови Наглядової ради. Зрозуміло, що цей крок ініційовано Офісом президента, і про культуру в цій ситуації там явно не думали. Очевидно, що у нас різні погляди на культуру взагалі, і на політичну культуру зокрема», – йдеться у зверненні.

На її думку, претензія до неї одна – її прізвище: «Прізвище міняти не збираюсь. І боротися за посаду – також не буду. Я маю честь!».

Раніше УНІАН повідомляв, що Порошенко ввів Аду Роговцеву та Олександра Богуцького до складу Наглядової ради Українського культурного фонду.