За інформацією нардепа, подарований софт безкоштовно роздають всім бажаючим, а ось його локалізація дорого коштує / facebook.com/max.nefyodov

Подарована Литвою українській митниці інформаційна система – це примітивний PR, в якому немає ніякого сенсу, крім корупційного.

Таку заяву зробив народний депутат Олександр Дубінський від «Слуги народу» у себе в Telegram-каналі.

Читайте такожНардеп Дубінський просити Міграційну службу позбавити Абромавичуса громадянства України«Макс Нефьодов похвалився, що, типу, «безкоштовно» отримав з Литви інформаційну систему – насправді, це – примітивний PR, в якому немає ніякого сенсу, крім корупційного. Дійсно, Європейська Комісія (DG TAXUD/Directorate-General for Taxation and Customs Union) NCTS роздає цей софт безкоштовно – але не для заслужених соросят, а взагалі – для всіх бажаючих», – зазначив Дубінський.

Відео дня

За його словами, у свій час і Литва це програмне забезпечення також отримала безкоштовно, але от її локалізація вже коштувала грошей, при чому немаленьких.

«У випадку з Литвою локалізацією займалася грецька фірма Intrasoft. Контракт ця контора отримала в ті часи, коли заступник директора Литовської митниці Витяніс Алішаускас був заступником директора центру інформаційних технологій митниці (MISC) в Литві, і саме він лобіював греків для виконання робіт з локалізації інформаційної системи. Цей же хлопець, Алішаускас, й «подарував» програмне забезпечення Нефьодову. Очікуємо підписання контракту українською митницею з грецькими програмістами, після чого «безкоштовний подарунок» стане дуже дорогим», – додав нардеп.

Раніше УНІАН повідомляв, що, за інформацією Дубінського, гендиректор «Укроборонпрому» Абромавічус підставив Перу з літаком заради дешевого піару.