Розпорядженням голови Чернівецької обласної держадміністрації Володимира КУЛІША при Чернівецькому регіональному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади створено лекторську групу, яка здійснюватиме в області інформаційно-роз`яснювальну роботу щодо діяльності НАТО і співпраці України з Північноатлантичним Альянсом.

Як повідомили кореспондентові УНІАН у прес-службі Чернівецької ОДА, лекторську групу створено у відповідності до результатів ІХ засідання Міжвідомчої робочої групи в інформаційній сфері при Кабінеті Міністрів України та відповідного розпорядження Президента України.

Лектори вже провели перший захід: у місті Кіцмань, одному з райцентрів Буковини, був організований виїзний семінар на тему "Україна - НАТО: шляхи співробітництва". У рамках заходу директор Чернівецького регіонального центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів держвлади Микола ЯРМИСТИЙ, професор кафедри міжнародних відносин Чернівецького національного університету Сергій ФЕДУНЯК і доценти кафедри політології і державного управління ЧНУ Ігор МЕЛЬНИЧУК та Ігор БУРКУТ прочитали лекції для представників громадських організацій, підприємств та установ Кіцманського району про історію, розвиток, структуру та основні напрямки діяльності НАТО, перспективи розширення і доцільність вступу України до Альянсу.

Відео дня

За повідомленням прес-служби ОДА, у подальших планах лекторської групи – поінформувати про діяльність НАТО громадськість усіх районів Чернівецької області.