Розглядається кандидатура дуже кваліфікованої особи, яка віддана Україні / фото УНІАН

Тимчасовий повірений у справах Сполучених Штатів Америки в Україні Вільям Тейлор заявляє, що кандидатура нового посла США в Україні буде затверджена через декілька місяців.

Про це Тейлор сказав під час надання відповідей на запитання кориcтувачів Facebook у форматі відеоконференції, яку транслювало Посольство США в Україні.

За словами дипломата, коли він прибув близько 6 місяців тому в Україну, знав, що працюватиме у Посольстві США у Києві тимчасово.

Відео дня

"І цей час наближається. І мій заступник, заступник голови місії Крістіна Квін є дуже висококваліфікованою. Вона готова з початку наступного місяця перейняти від мене повноваження. Вона впродовж наступних кількох місяців на посаді тимчасової повіреної буде очолювати наше посольство доти, доки кандидатуру наступного посла не буде визначено і представлено у Сенаті для затвердження", - наголосив Тейлор.

За його словами, зараз проводиться робота з підготовки кандидатури дуже гідної людини на посаду посла США в Україні, яка замінить Квін на чолі американської місії у Києві.

Як сказав Тейлор, розглядається кандидатура дуже кваліфікованої особи, яка дуже віддана Україні.

Читайте такожВолодимира Єльченка призначено послом України в США

Як повідомляв УНІАН, 19 грудня міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що США ще не надсилали МЗС офіційного запиту щодо потенційної кандидатури свого наступного посла в Україні.

За інформацією американського видання Politico, посадовці адміністрації Дональда Трампа здійснять кроки з метою стабілізації відносин між США та Україною на тлі розслідування в рамках процедури імпічменту, що, на думку оглядача видання, завдало шкоди відносинам між країнами.

Очікується, що у січні державний секретар США Майк Помпео відвідає Україну для демонстрації підтримки.

Як повідомляють декілька джерел, на посаду нового посла США в Україні розглядається кандидатура генерал-лейтенанта у відставці Кіта Дейтона, який зараз є директором Європейського центру досліджень у сфері безпеки від Фонду Джорджа Маршалла у Німеччині. Цей фонд пов'язаний з Пентагоном.

Один з радників у Сенаті сказав, що Трампу подобається Дейтон і що колишній генерал "готовий взятися за справу".

Ще однією кандидатурою на посаду посла США в Україні є виконувач обов'язків помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії Філіп Рікер.

Як повідомляло видання The Wall Street Journal, Тейлор має поїхати з України 2 січня. Як тільки Тейлор залишить Україну, найбільш високопосадовим американським дипломатом у Києві стане Квін, як зараз є заступницею Тейлора.