Фото: REUTERS

Адвокат президента США Рудольф Джуліані стверджує, що за призначенням чотирьох послів в Україну стояв впливовий американський бізнесмен Джордж Сорос.

Про це Джуліані заявив в інтерв'ю New York після поїздки до України.

Так, за його словами, колишній посол США в Україні Марія Йованович «контролюється» Соросом.

Відео дня

Читайте такожКандидатура нового посла США в Україні буде затверджена через кілька місяців - Тейлор

«Він розмістив там усіх чотирьох послів. І він наймає агентів ФБР», – сказав Джуліані. При цьому він додав, аби журналісти не вважали його антисемітом.

«Не кажіть мені, що я – антисеміт, якщо я проти нього. Сорос навряд чи єврей. Я більший єврей, ніж Сорос. Я, мабуть, знаю більше… Він не ходить до церкви, він не підтримує релігію – синагогу. Він не належить до синагоги. Він не підтримує Ізраїль, він ворог Ізраїлю. Він обрав 8 анархістів у США, він жахлива людина», – наполягає Джуліані.

Адвокат Трампа вважає, що українські ЗМІ «виконують наказ мільярдера, друкуючи брехню про нього (Джуліані – УНІАН)».

Водночас журналісти зауважують, що замість того, аби спростовувати матеріали про себе, Джуліані їх тільки підтверджує:

«Намагаючись стверджувати тезу про те, що він не має бізнесових інтересів в Україні, він розповідає про свої бізнесові інтереси в Україні».

Раніше усунена від посади посол Сполучених Штатів Америки в Україні Марі Йованович, пояснюючи свій від'їзд, визнала, що впродовж місяців зазнавала критики з боку Рудольфа Джуліані, особистого адвоката Трампа.

Зокрема, сказано, що Джуліані звинуватив її у тому, що вона "особисто обливала брудом" президента і прагнула захистити інтереси колишнього віце-президента США Джо Байдена і його сина Хантера, який входив до складу наглядової ради української енергетичної компанії Burisma.