Микитась сплатив заставу і вийшов із СІЗО / фото УНІАН

Вищий антикорупційний суд продовжив строк дії обов'язків, покладених на колишнього президента корпорації «Укрбуд», народного депутата VIII скликання від групи «Воля народу» Максима Микитася до 14 лютого 2020 року.

Про це повідомили у прес-службі суду.

Підозрюваного зобов'язали: прибувати до детектива, прокурора, слідчого судді, суду за кожною вимогою, не відлучатися із населеного пункту, в якому він зареєстрований та повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи.

Відео дня

Крім того, він має утриматися від спілкування зі свідками та підозрюваними у цьому кримінальному провадженні та здати на зберігання правоохоронцям свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон та носити електронний браслет.

Читайте такожЗа скандального екс-депутата та забудовника Микитася внесли 80 мільйонів гривень застави

Як повідомляв УНІАН, 14 травня детективи НАБУ провели обшуки за місцем роботи і проживання окремих службових осіб Нацгвардії, а також в офісах низки приватних компаній. Обшуки відбулися в рамках розслідування корупційної схеми з нерухомістю, внаслідок якої Головне управління Нацгвардії втратило активи на 81,64 млн грн.

15 травня НАБУ повідомило про підозру у заволодінні майном ГУ Нацгвардії на 81,64 млн грн екс-командувачу Нацгвардії Юрію Аллерову, директору компанії «Укрбуд» Олегу Майбороді і незалежному оцінювачу Алісі Гринчук.

Суд обрав Аллерову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в 4,8 млн грн. Після внесення коштів він вийшов із СІЗО.

Майбороді обрано запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 2 млн грн, Гринчук - у вигляді застави у 1,5 млн грн.

18 липня було повідомлено про підозру четвертому учаснику схеми із заволодіння майном Нацгвардії, який на час вчинення злочину обіймав посаду заступника керівника Державної будівельної корпорації.

3 жовтня стало відомо, що детективи НАБУ повідомили про підозру колишньому народному депутату від групи «Воля народу» Микитасю в організації оборудки з нерухомістю Нацгвардії.

4 жовтня Вищий антикорсуд обрав Микитасю запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 5,5 млн грн, 8 жовтня її було внесено.

22 жовтня Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду збільшила заставу для колишнього народного депутата Микитася, підозрюваного в організації оборудки з нерухомістю Національної гвардії, з 5,5 до 80 млн грн.