Віктор Савін провів 5 років у підівалі / скріншот

Українець Віктор Савін, якого в рамках обміну звільнили з полону бойовиків ОРДО, під час передачі Україні виступив з промовою перед бойовиками та пообіцяв повернутись на рідну землю.

Відео з промовою Савіна опублікувало Радіо Свобода у Twitter.

Читайте такожЯк проходить обмін полоненими на Донбасі: фоторепортаж

Відео дня

Колишній в’язень зазначив, що п’ять років провів у підвалі бойовиків, після чого потрапив в колонію, яку він назвав "санаторієм" порівняно з тим, де його раніше утримували.

«Ви розумієте, що таке п'ять років у підвалі? В колонії - нормально, але катують не в колонії і допитують теж не в колонії», - сказав він.

Савін також пообіцяв повернутися до рідного міста і що Україна поверне собі свою землю.

«Але ми на довго не прощаємось. Це наша земля, це моє рідне місто, я народився та виріс в ньому. Я представляв Донецьк від міста Макіївка, я багато зробив для міста, і за це я сидів у своєму ж місті, у своїй же колонії, якій багато допомагав», - наголосив він.

Савін також подякував президенту України Володимиру Зеленському за звільнення з полону.

«Володимир Путін напав на мою країну, топче мою землю…мене катували представники РФ, а охороняли бійці ВДВ Росії, я знаю, хто є хто», - додав звільнений українець.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 29 грудня, на КПВВ "Майорське" в Донецькій області проводився обмін утримуваними особами між українською стороною і представниками ОРДЛО.