Пристайко констатував відсутність довіри до РФ / Фото УНІАН

Попри проведення у грудні зустрічі лідерів "нормандської четвірки", довіри до Росії досі немає.

Про це заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко в інтерв'ю німецькій газеті Bild, переклад якого опубліковано на сайті МЗС.

Говорячи про два проведених обміни утримуваними особами, Пристайко зазначив, що більшість українців щасливі через повернення додому майже сотні заручників. За його словами, це було моральним зобов'язанням для уряду.

Відео дня

"Але Ви маєте рацію: якщо ми поглянемо на загальну ситуацію з окупацією, то не так багато успіхів. Але те, що зробили, є кроками до полегшення перемовин. Німеччина і Франція навіть говорять про "відновлення довіри між сторонами". Я б так далеко не заходив. Ми знаємо, хто на нас нападає щодня та вбиває і ранить наших солдатів. Ми знаємо, хто окупував Крим та Донбас. Про яку довіру можна говорити?", - сказав глава МЗС.

Читайте такожОбмін полоненими: у Кремлі розповіли про роль Путіна

За словами Пристайка, навіть після паризької зустрічі російські війська продовжують вбивати та ранити українських солдатів. "На жаль, наші очікування щодо припинення обстрілів до сих пір не виправдались", - констатував міністр.

У цьому ж інтерв'ю Пристайко також розповів, за яких умов Україна шукатиме альтернативи Мінським переговорам.