Зараз Венедіктова виконує обов'язки керівника ДБР / Фото: УНИАН

Фракція "Слуга народу" пропонує на посаду голови Комітету Верховної Ради з питань правової політики замість Ірини Венедіктової кандидатуру народного депутата Андрія Костіна, який зараз є заступником голови цього комітету.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив на брифінгу перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

Раніше сьогодні на брифінгу голова ВР Дмитро Разумков повідомив, що завтра заплановано засідання Комітету ВР з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту, на якому розглядатиметься питання складання депутатських повноважень Венедіктовою, яка на сьогодні є т.в.о. директора Державного бюро розслідувань.

Відео дня

За словами Разумкова, після рішення комітету питання може бути винесене в сесійну залу. Голова ВР не виключає, що вже завтра сесійна зала може проголосувати за нього.

Як відомо, Венедіктова на посаду голови Комітету ВР з питань правової політики обиралася від "Слуги народу", тому саме ця фракція тепер пропонує на цю посаду іншу кандидатуру.

Читайте такожУ ГПУ відкрили справу проти екс-директора ДБР Труби - депутат

Як повідомляв УНІАН, 3 грудня 2019 року Верховна Рада ухвалила закон щодо перезапуску ДБР.

27 грудня президент Володимир Зеленський звільнив Романа Трубу з посади директора Держбюро розслідувань та призначив Венедіктову т.в.о. директора ДБР.