Сьогодні Новіков очолив НАЗК / Фото УНІАН

Посольство Сполучених штатів Америки привітало призначення нового керівника Національного агентства з питань запобігання корупції, яким відсьогодні є Олександр Новіков.

Про це заявила тимчасовий повірений у справах США в України Крістіна Квін під час засідання уряду після призначення Новікова.

"Народ України довго чекав справжніх змін. Цей момент надає НАЗК нову можливість виконати свій мандат і продемонструвати, що жертви, принесені сміливцями у 2014 році, не були марними", - заявила вона.

Відео дня

За словами дипломата, НАЗК має великий потенціал. Воно, зокрема, може виступати "вузловим центром" в уряді для просування реформи фінансуванні партій та підтримки антикорупційних підрозділів у міністерствах. "Ми стоїмо разом з вами та підтримаємо вас у цій місії", - запевнила вона.

Читайте такожУряд буде щомісяця публікувати доходи топ-чиновників на своєму сайті

"Українські антикорупційні інститути, що працюють належним чином, захищатимуть громадян України та зміцнюватимуть незалежність, безпеку й процвітання України", - заявила Крістіна Квін і додала, що чекає, коли НАЗК стане "справжнім локомотивом змін".

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Новікова було призначено керівником НАЗК.