У мережу "злили" три частини розмови нібито Гончарука з НБУ і Мінфіном / УНІАН

В Управлінні державної охорони заявили, що не причетні до поширення в соціальних мережах аудіозаписів нібито з наради за участю прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

Читайте такожГончарук прокоментував опубліковані плівки з нібито його участю (відео)

Про це йдеться у повідомленні на сторінці УДО у Facebook.

Відео дня

"Інформація про "злив" аудіозапису з нібито наради прем’єр-міністра Управлінням державної охорони України, а також про здійснення охоронним відомством прослуховування вищих посадових осіб не відповідає дійсності", - йдеться в повідомленні.

В УДО наголосили, що військовослужбовці управління та інші уповноважені державні органи здійснюють повний комплекс регулярних технічних заходів, які спрямовані на попередження будь-якої можливості прослуховування посадових осіб, щодо яких здійснюється державна охорона.

Як відомо, ввечері 15 січня у соцмережах поширили аудіозаписи нібито з наради, у якій брали участь прем'єр-міністр Гончарук, міністр фінансів Оксана Маркарова, перший заступник голови Національного банку Катерина Рожкова, заступник керівника Офісу президента Юлія Ковалів та інші посадовці. Вони начебто обговорювали економічні питання перед зустріччю з президентом Володимиром Зеленським. На записах людина з голосом, нібито схожим на голос Гончарука, зокрема називає себе "повним профаном" в економіці.

Після цього у соцмережах було поширено інформацію про те, що Гончарук нібито написав заяву про звільнення.

Заступник керівника Офісу президента Ковалів пізніше заявила, що голос на аудіозаписах їй не належить.