У мережі з'явився запис з голосом Гончарука / фото УНІАН

У мережі опубліковано аудіозапис, на якому чоловічий голос, що нібито належить прем'єр-міністру Олексію Гончаруку, обговорює, як брехати президенту Володимиру Зеленському про причини зміцнення гривні.

Про це повідомив в Facebook політичний експерт Михайло Чаплига, опублікувавши посилання на відповідне відео в Youtube.

"Оточення Зеленського обговорює як обдурити президента! Багато я звичайно і без цих зливів знав і про що писав у частині піраміди Маркарової і держборгу, але не думав, що уряд і оточення Президента вважають його ідіотом", - написав він.

На початку запису чоловік з схожим на голос прем'єра голосом спілкується з нібито заступником голови Нацбанку Катериною Рожковою. Вони уточнюють, що розмова датована 16 грудня. Крім них, у приміщенні нібито були присутні міністр фінансів Оксана Маркарова, глава Нацбанку Яків Смолій та заступник голови Офісу президента Юлія Ковалів.

"У Зеленського є дуже примітивне розуміння економічних процесів. Він розуміє - є платіжний баланс... А вони насильно зміцнили. Він шукає відповідь на це питання. А у нього немає відповіді на це питання", - йдеться у записі.

Далі нібито голос прем'єра розповідає, що потрібно говорити президенту. Мова йде про те, що зміцнення гривні нібито пов'язане зі зростанням довіри до влади. "У нього немає відповіді. Треба показувати і треба, щоб виглядало, будемо говорити, дуже реалістично", - нібито сказав прем'єр.