Фото УНИАН

Про це сказав прес-офіцер штабу Антитерористичної операції сектору "А" Руслан Ткачук, повідомляє "5 канал".

Як зазначається, бойовики почали обстрілювати позиції сил АТО, які розташовані на околицях цих населених пунктів, з 11 години ранку.

Читайте такожПолк "Азов" повідомляє про бої в Широкиному

Відео дня

"Найманці застосовували міномети та стрілецьку зброю, зосередивши вогонь по переправах, які з'єднують територію, підконтрольну українській владі та терористам. За даними штабу АТО, загиблих чи поранених серед українських військових немає. Оборону в районі Трьохізбенки тримають військовослужбовці ЗСУ, які належать до батальйону "Айдар", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, Ткачук повідомив про те, що терористи поширили інформацію, що у Станиці Луганській нібито відкрито пункт пропуску для мирного населення. Хоча, на цей час, пункт зачинений. Нині на українському блокпості зібралися понад 500 цивільних осіб. Є загроза застосування по них стрілецької зброї з боку терористів.

Читайте такожБойовики ведуть між собою перестрілки, а втрати намагаються "списати" на військових - прес-центр АТО

Як повідомляв УНІАН, після полудня найманці почали обстрілювати околиці міста Щастя. При цьому бойовики застосовували 82-міліметрові міномети та великокаліберні кулемети.

Раніше в прес-центрі Державної прикордонної служби повідомили, що у суботу вночі в районі Трьохізбенки Луганської області прикордонники виявили диверсійно-розвідувальну групу терористів.

Нагадаємо, 12 лютого лідери України, Франції, Німеччини та Росії домовилися про чергове припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також про відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Однак домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушеннях режиму припинення вогню. Найбільше порушень - в стратегічно важливих місцях на північно-східній околиці Донецька поблизу аеропорту, і в селі Широкине, контроль за яким відкриває або блокує можливість наступу сепаратистів на Маріуполь.