REUTERS

45,4% респондентів заявили, що проголосували б за «Слугу народу», якби вибори відбулися найближчої неділі.

Про це йдеться у соціологічному дослідженні центру Разумкова.

Водночас 13,8% з-поміж опитаних проголосували б за «Опозиційну платформу – За життя», а 12,3% – за «Євросолідарність».

Відео дня

8% респондентів віддали б свій голос «Батьківщину», 5,2% – «Силу й честь»; 2,9% громадян –  за «Громадянську позицію» і стільки ж за партію Ляшка.

Читайте такожВакарчук пояснив, чому співав на корпоративі розробників гри про "танчики" в Мінську

За «Голос» проголосували б 2,5%, 2,2% – за партію Гройсмана, 1,6% — за ВО «Свобода», 0,9% — за Партію «Опозиційний блок», 0,6% — за Партію «Національний корпус», 0,5% — за «Партію Шарія», 1,1% — за інші партії.

Соціологи зазначають, що «Слуга народу» лідирує у всіх регіонах країни. На заході й у центрі другу позицію посідає партія п’ятого президента Петра Порошенка, а третє – партія Юлії Тимошенко.

У східному й південному регіонах другою за електоральною підтримкою є ОПЗЖ.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова на замовлення інтернет-ресурсу «Обозреватель» з 17 по 21 січня  2020 року.

Було опитано 2000 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за основними соціально-демографічними  показниками.

Вибірка опитування будувалася як багатоступенева, випадкова із квотним відбором респондентів на останньому етапі. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.