Майк Помпео / REUTERS

Держсекретар США Майк Помпео сьогодні зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським, міністром закордонних справ Вадимом Пристайком та міністром оборони Андрієм Загороднюком.

Читайте такожУ Конгресі США заявили, що шкодують через слова Помпео про Україну

Раніше в управлінні державної охорони попередили про обмеження руху транспорту на Бориспільському шосе з 30 січня до 1 лютого.

Відео дня

З українським керівництвом Помпео обговорить питання європейської безпеки. З візиту до Києва Майк Помпео розпочинає низку поїздок Східною Європою.

Раніше Помпео заявив, що США мають багато інтересів щодо України. За його словами, Україна - "величезний торговий партнер для Сполучених Штатів Америки". 

Водночас американський високопосадовець днями різко відповів американській журналістці Мері Луїз Келлі під час інтерв’ю для National Public Radio. Інцидент стався після закінчення публічного інтерв'ю, коли високопосадовець запросив журналістку до приватної вітальні департаменту.

Він викрикував своє невдоволення запитаннями про Україну. Журналістка стверджує, що він неодноразово лаявся і заявив: «Як ви гадаєте, американців хвилює Україна?».