Андрій Загороднюк і Майк Помпео / фото REUTERS

Міністр оборони Андрій Загороднюк поінформував державного секретаря США Майка Помпео про поточний стан і найближчі перспективи проведення в Україні оборонної реформи.

Як повідомили в Управлінні комунікацій та преси Міністерства оборони, сьогодні у Києві в рамках офіційного візиту американської делегації в Україну відбулася зустріч Загороднюка і Помпео.

Вітаючи американського високопосадовця, міністр оборони подякував за всебічну допомогу, яку ця країна надає в реформуванні оборонного відомства України та набутті Збройними Силами України оперативних спроможностей.

Відео дня

Читайте такожЗеленський заявив про готовність України розвивати нові форми партнерства зі США у сфері безпеки

Зокрема, Загороднюк наголосив на важливості допомоги Україні з боку Сполучених Штатів у сфері оборони, яка цього року становитиме до 300 млн доларів.

Міністр оборони зазначив, що, не дивлячись на виклики і загрози, у Збройних Силах України продовжуються системні зміни та реформи з метою досягнення ними відповідності військовим критеріям членства в Альянсі, сказано у повідомленні.

У цьому контексті, додали у прес-службі, Загороднюк поінформував держсекретаря США про поточний стан та найближчі перспективи проведення в Україні оборонної реформи, трансформації військового відомства та ключових напрямків у цій сфері.

Під час зустрічі сторони обговорили поточну безпекову ситуацію в регіоні. Українська сторона поінформувала американських колег про перебіг операції Об’єднаних сил на сході України, уточнили у Міноборони.

Під час діалогу також було надано оцінку дестабілізаційним діям Російської Федерації в Азово-Чорноморському регіоні та подальшій мілітаризації Кримського півострова країною-агресором.