Джоел Ліон про рішення Зеленського поступитися місцями української делегації на Всесвітньому форумі пам'яті Голокосту / фото УНІАН

Уряд Ізраїлю з розуміння поставився до рішення президента Володимира Зеленського поступитися місцями української делегації на Всесвітньому форумі пам’яті Голокосту в Ізраїлі.

Про це в інтерв'ю LB.ua розповів посол Ізраїлю в Україні Джоел Ліон.

Читайте такожВ Ізраїлі відреагували на рішення Зеленського поступитися місцем на форумах про Голокост

Відео дня

За його словами, крім Зеленського, від своїх місць на форумі відмовилися міністр охорони довкілля Ізраїлю Зеєв Елькін та інші ізраїльські міністри.

«Президент Зеленський, до речі, запропонував віддати одне з місць моїй мамі, але ми не захотіли цього робити. Думаю, що не було з боку вашого президента ніякої провокації. Він - друг міністра Елькіна. А Елькін вчинив так само», - сказав дипломат.

Посол наголосив, що про те, що вчинок Зеленського «правильно зрозуміли» в Ізраїлі, говорять його переговори з президентом Ізраїлю Реувеном Рівліним, прем'єром Біньяміном Нетаньягу, спікером Кнесету Йоелем Едельштейном.

Критику на адресу Зеленського він пояснив тим, що в Ізраїлі проходить третя за рахунком дострокова виборча кампанія.

Нагадаємо, що Зеленський і члени його делегації вирішили передати свої місця на Всесвітньому форумі пам'яті Голокосту людям, які пережили цю трагедію.

Керівництво ізраїльського меморіального комплексу Яд Вашем заявило, що це рішення викликає подив.