Володимир Зеленський / фото REUTERS

Рейтинг довіри українців до президента Володимира Зеленського наприкінці січня становив 49,4%. При цьому не довіряють главі держави 39,3% громадян.

Про це свідчать дані опитування, проведеного Центром соціального моніторингу та Українським інститутом соціальних досліджень імені Олександра Яременка.

Читайте такожЗеленського назвали політиком року 46% українців - опитування

Відео дня

Зовсім не довіряють Зеленському 20,5% опитаних, швидше не довіряють — 18,8%.

Скоріше довіряють президенту 28,7%, ще 20,7% - повністю довіряють, а 11,3% опитаних вибрали пункт «Складно відповісти».

smc.org.ua

Опитування було проведено з 24 по 28 січня серед 2003 респондентів віком від 18 років методом індивідуального інтерв'ю у всіх регіонах України, за винятком окупованих територій Криму і Донбасу за вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками.

Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,24% з імовірністю 0,95.

Нагадаємо, в грудні 2019 року більш ніж половина українців були задоволені роботою президента України - число тих, хто задоволений діяльністю Володимира Зеленського зросла з 53 до 62%, водночас невдоволення його роботою зменшилася з 33 до 25%.

Як раніше повідомлялося, за результатами опитування КМІС, проведеного в кінці листопада 2019 року рейтинг Володимира Зеленського впав. До глави держави позитивно ставилися 52% українців, при цьому негативне ставлення до Зеленського поділяли 19%. Раніше повідомлялося про те, що рівень підтримки Зеленського знизився до 66%.