Посол Франції заявляє, що Росію не можна ставити в кут, наче "учня в шкільному класі" / фото УНІАН

Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен заявляє, що не можна ставити Росію в кут, наче "учня в шкільному класі", потрібен діалог.

Про це дипломат сказав в інтерв'ю "Громадському".

Читайте такожВ кінцевому підсумку Росія і Україна повинні самі вирішити питання війни - Помпео

Відео дня

Зокрема, посол сказав, що точкою відліку для президента Франції Еммануеля Макрона було те, що попередні відносини з Росією не могли тривати далі. "Ситуація, в якій ми не розмовляли з росіянами, в якій ми піддавали їх ізоляції чи тримали від них дистанцію - це все не було доброю тактикою та стратегією", - сказав де Понсен

"Первинним прагненням президента Макрона було те, що потрібно спробувати відновити довіру, почати з ними говорити, зокрема, з Володимиром Путіним, відновити контакт, але при цьому з чітким дотриманням умов такого діалогу", - сказав де Понсен.

Він сказав, що позиція Франції абсолютно не змінилася ані стосовно територіальної цілісності України, ані стосовно санкцій проти Росії, які регулярно подовжувалися.

У цьому зв'язку посол підкреслив, що Франція виступає за вимогливий діалог, який має приносити результати.

"Адже ми бачимо повернення до "нормандського формату". Це напряму пов’язано з тим, що ми працювали над відновленням довіри між Путіним та Зеленським", - заявив посол.

"Росія є великим партнером, в неї є військова сила, а також економічні потужності, у нас є економічні інтереси в Росії, як і в України. Тому ставити Росію в кут, наче учня в шкільному класі, не має сенсу. Потрібно з ними вести діалог", - наголосив де Понсен.