Зеленський написав листа Сі Цзіньпіну / УНІАН

Президент Володимир Зеленський запевнив голову Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіна, що Китай може розраховувати на Україну у боротьбі з епідемією коронавірусу.

Читайте такожУбивчий коронавірус: понад півсотні українців виявили бажання евакуюватися із Китаю

Про це йдеться у повідомленні на сайті Офіційного інтернет-представництва глави Української держави.

Відео дня

Президент України направив листа голові КНР Сі Цзіньпіну, в якому висловив співчуття у зв’язку із загибеллю людей від ускладнень, спричинених епідемією коронавірусу.

«В Україні глибоко стурбовані інформацією про значну кількість жертв епідемії пневмонії, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV. Від імені народу України та від себе особисто висловлюю щирі співчуття громадянам дружнього Китаю, родичі та близькі яких загинули від цієї жахливої хвороби», – йдеться у листі президента України.

Також Зеленський побажав швидкого одужання хворим і висловив упевненість, що, завдяки рішучим та ефективним діям керівництва Китаю, медиків і всього китайського народу КНР швидко здолає небезпечну хворобу.

«У цей складний час Китай може розраховувати на підтримку України», – запевнив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу – 2019-nCoV. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення в зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.

Станом на 5 лютого у світі зареєстровано 24 тис. 505 лабораторно підтверджених випадків нової коронавірусної інфекції, з яких 493 летальні. Окрім Китаю, випадки захворювання зафіксовані у 23 країнах.

В Україні жодного підтвердженого лабораторно випадку нової коронавірусної інфекції не зареєстровано.