Кива розповів про тиск на себе / фото прес-служби політика

Народний депутат України Ілля Ківа (фракція "Опозиційна платформа - За життя") заявляє, що відвіз своїх дітей за кордон, оскільки на нього чиниться тиск.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час засідання Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності.

Він повідомив, що проти нього ведеться розслідування бійки з його участю в київському ресторані «Мокко», в якій був задіяний ветеран АТО Михайло Майнман.

Відео дня

Кива вважає, що його переслідують за те, що він входить до опозиційної фракції, а також, що він виступає проти організованої злочинності в Україні.

"Своїх дітей, Руслан Георгійович (Руслан Рябошапка - УНІАН), мені довелося вивезти за кордон", - зазначив Києва, звертаючись до генерального прокурора України Рябошапки, який був присутній на засіданні парламентського комітету.

Як повідомляв УНІАН, 22 січня генеральний прокурор відкрив кримінальне провадження за фактом нанесення народним депутатом Кивою тілесних ушкоджень відвідувачу київського ресторану «Мокко» у зв'язку з заявою потерпілого.

Читайте такожКива порадив журналістці народити після запитання про Жириновського (відео)

22 січня у мережі з'явилося відео бійки у столичному ресторані «Мокка» за участю Киви.

На ролику видно, як невідомий б'є політика в обличчя після короткої словесної перепалки. Обох чоловіків вдалося розняти.

Сам Кива на своїй сторінці у Facebook написав: "Заради уникнення поширення фейків і міфів я хочу заявити про свою позицію та пролити світло на ситуацію. Напав на мене в ресторані "Мокко" чоловік вів себе неадекватно і вигукував нецензурні слова. Я встав і підійшов до нього, нахилився з метою попросити вести себе пристойно, і він наніс удар. Цій поведінці і вчинку раніше передували погрози в мережі, як в особистому листуванні, так і публічно ".

Він вважає, що це "системні дії" проти нього як опозиційного політика, які "почалися ще півроку тому".