Кулеба наголосив, що Україна залишається відданою своїм міжнародним зобов’язанням у сфері захисту національних меншин / фото УНІАН

Віце-прем’єр-міністр з європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба заявив, що Україна не затягуватиме процес розробки та ухвалення закону про національні меншини.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час спільної з міністром закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорської Республіки Петером Сіярто прес-конференції в Києві.

Читайте такожУгорщина внесла нові пропозиції щодо українського закону про освіту

Відео дня

«…йдеться про проект закону про національні меншини, не про мови національних меншин, а про національні меншини загалом. Дійсно, ухвалення цього закону передбачено законом України про функціонування української мови як державної. Наше Міністерство культури, молоді та спорту активно розробляє цей законопроект», - заявив він і додав, що цей законопроект пройде публічне обговорення, а після цього може бути поданий у парламент.

«Я не можу зараз вам сказати, коли він опиниться в парламенті, але я запевняю, що Україна не затягуватиме цей процес», - підкреслив він.

Кулеба наголосив, що Україна залишається відданою своїм міжнародним зобов’язанням у сфері захисту національних меншин.

«Ми пишаємося та цінуємо кожну національну меншину, яка є в Україні», - резюмував він.

Як повідомляв УНІАН, 31 серпня 2019 року президент Володимир Зеленський наголосив на необхідності ухвалення закону про захист прав національних меншин.