Тимошенко вчора зайняла місце Разумкова / Фото УНІАН

Керівник парламентської фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко розповіла, чому депутати від її політичної сили та вона особисто блокували президію Верховної Ради та місце спікера Дмитра Разумкова.

Як повідомила Тимошенко у коментарі "Радіо Свобода", протест є символом, того що закон про ринок землі ухвалювати не можна.

"Тому що це був символ того, що країна не може пропустити цей закон, і що в Верховній Раді відбувається не все так, як потрібно національним інтересам України", - сказала Тимошенко.

Вона також спростувала слова Разумкова про нібито домовленості про розгляд законопроекту у другому читанні. У разі ухвалення документа Тимошенко анонсувала звернення до Конституційного суду.

Читайте такожНе пустити Тимошенко: "слуги" чергують зранку біля президії Ради (фото)

"І в мене сумнівів немає, що ми цей закон визнаємо неконституційним. Тому що спочатку треба проводити всеукраїнський референдум, як обіцяв Зеленський і спитати у людей, продавати землю чи ні", - сказала вона.

Відповідаючи на питання про подальші дії "Батьківщини", лідер фракції зазначила: "Ми маємо намір і надалі всіма конституційними парламентськими методами перешкоджати продажу української землі".

6 лютого у парламенті відбулися сутички між депутатами у зв’язку з розглядом законопроекту про ринок землі. Під час яких Юлія Тимошенко зайняла президію і зламала мікрофон. Інші ж нардепи блокували роботу Ради.