Ілюстрація / REUTERS

У Кремлі спростували повідомлення про зустріч президента України Володимира Зеленського і секретаря Ради безпеки РФ Миколи Патрушева в Омані.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, на прохання УНІАН підтвердити або спростувати факт такої зустрічі прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков сказав журналістам: "По-російськи це називається брехня, по-англійськи - це fake news".

На думку Пєскова, поширення таких новин може мати на меті "якісь провокаційні цілі або прагнення наживи". "Це абсолютно класичний приклад fake news", - наголосив він.

Відео дня

Читайте також"Неправда від початку і до кінця": Єрмак відреагував на розслідування щодо поїздки Зеленського до Оману

Як повідомляв УНІАН, згідно з розслідуванням журналістів програми "Схеми", під час перебування Зеленського в Омані до цієї країни також приїжджав Патрушев. Як йдеться в розслідуванні, секретар Радбезу РФ прилетів у ніч на 8 січня тим чартерним літаком Bombardier Global Express 6000 з бортовим номером 9H-VJN, який через добу доставив Зеленського з Маската до Києва.

Прес-секретар президента України Юлія Мендель заявила, що Зеленський ніколи не зустрічався і не розмовляв з Патрушевим. Вона написала у Facebook, коментуючи розслідування: "Єдине, що було не складно в сюжеті програми "Схеми" - це заперечувати факт зустрічі президента і представника РФ Патрушева, адже вони справді ніколи не зустрічалися і не говорили".

Своєю чергою, керівник Офісу президента Андрій Єрмак написав у Facebook, що це розслідування журналістів - "брехня від початку і до кінця". "Ми прагнемо до діалогу і готові коментувати факти. Основна проблема сюжету "Схем" у тому, що коментувати там нічого. Це все - брехня від початку і до кінця, і немає жодного об'єктивного твердження, яке могло б стати реальним, ґрунтовним предметом для обговорення", - зазначив він.