Єнс Столтенберг та Володимир Зеленський / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 15 лютого, на полях Мюнхенської конференції з питань безпеки зустрівся із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Читайте такожСтолтенберг зустрінеться з Зеленським у Мюнхені

Про це повідомляє ТСН.ua з посиланням на заяву Офісу президента.

Відео дня

Український лідер подякував Альянсу за підтримку суверенітету і  територіальної цілісності, а також євроатлантичних прагнень нашої держави.

"Реформи, над якими ми працюємо, наближають Україну до НАТО. Ми модернізуємо сектор безпеки й оборони країни відповідно до стандартів Альянсу", - наголосив Зеленський.

Також він порушив питання щодо надання Україні статусу партнера НАТО з розширеними можливостями.

"Столтенберг, натомість, зазначив, що чекає від української сторони на додаткову допомогу у міжнародних місіях, і наголосив, що бачить прогрес у досягненні миру завдяки відновленню нормандського формату. Також вони обговорили виконання домовленостей, досягнутих нормандською четвіркою у Парижі 9 грудня та ситуацію на Донбасі", - підкреслює видання.

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський виступив із промовою на безпековому форумі у Мюнхені та відповів на низку запитань.

Він розповів про нову пропозицію України щодо розведення сил на Донбасі, його можливий візит до Білого дому та оголосив про створення "платформи єдності" за участю мешканців ОРДЛО.