Іван Мунтян, якого обвинувачують в отриманні 180 тис. доларів, залишається на посаді / скріншот із судового засідання

Вищий антикорупційний суд вирішив залишити на посаді голову Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна, який підозрюється в отриманні неправомірної вигоди розміром 180 тис. доларів.

Про це кореспонденту УНІАН повідомила керівниця відділу комунікацій Вищого антикорупційного суду Олеся Чемерис.

За її словами, сьогодні під час судового засідання у справі Івана Мунтяна, суддя вирішив не відстороняти його від посади на період судового процесу.

Відео дня

Детектив і прокурор просили суд відсторонити Мунтяна від посади на два місяці, оскільки той може її нібито використати для перешкоджання слідству. Зокрема, підозрюваний нібито може незаконно впливати на свідків у справі; знищити, спотворити або приховати речі та документи, важливі для слідства.

Наприкінці судового засідання, слідчий суддя Тимур Хамзін відмовив у задоволенні клопотання детектива і прокурора.

Читайте такожНа Івано-Франківщині погорів на хабарі голова відділу поліції

Як раніше повідомляв УНІАН, 4 лютого слідчі НАБУ і САП повідомили Мунтянові про підозру в отриманні неправомірної вигоди розміром 180 тис. доларів. За версією слідства, у липні 2019 року голова Чернівецької облради висловив підприємцеві з Чернівців Юрію Кушніру прохання про надання посадовцеві хабаря у розмірі 400 тис. доларів за сприяння у передачі в оренду оздоровчого комплексу "Бальнеологічний санаторій "Брусниця".

12 лютого прокурори САП на засіданні Вищого антикорупційного суду внесли клопотання про обрання Мунтянові запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном 60 днів з можливістю внесення застави у розмірі 15,1 млн грн.

Захист Мунтяна просив суддю не задовольняти це клопотання, натомість продовжити розслідування у справі.

13 лютого суд вирішив призначити Мунтянові запобіжний захід у вигляді застави розміром понад 10 млн грн. 18 лютого Мунтян вніс повну суму застави. Окрім того, голова Чернівецької облради подав до суду апеляційну скаргу, в якій він не погоджується з мірою запобіжного заходу.