Реджеп Таїп Ердоган і Володимир Зеленський / фото УНІАН

Відносини між Україною та Туреччиною мають значний потенціал для розвитку й уже зараз вийшли на новий рівень.

Про це в інтерв’ю турецькому телевізійному каналу ТРТ заявив президент Володимир Зеленський, передає прес-служба глави української держави.

За словами Зеленського, він уперше зустрівся з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом одразу після перемоги на президентських виборах і ще не розпочав виконання обов’язків глави держави. Потім мав уже офіційні зустрічі в Туреччині та в Україні.

Відео дня

"З президентом Ердоганом у нас була дуже корисна зустріч, і ми зрозуміли, що між двома країнами існують хороші відносини. Але ми повинні розвинути їх ще більше. Я думаю, що зараз ми вивели наші відносини на інший рівень", - зазначив Зеленський.

За його словами, для обох країн дуже важливе завершення підписання Угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ). До цього залишився всього один крок.

Читайте такожУкраїна в Мінську передала список з понад 200 прізвищ на обмін полонених - Зеленський

Також президенти обговорили питання інвестиційної безпеки, проекти у сферах сільського господарства, оборони та енергетики.

"Крім того, поспілкувалися про туризм. Туреччина має важливий досвід у цих питаннях, і ми будемо вчитися цього", - сказав президент України.

Зеленський зауважив, що важливою є й велика повага Туреччини до територіальної цілісності та суверенітету України.

"З президентом Ердоганом ми довго говорили про окупацію в Донецьку та Луганську, а також про анексію Криму. Під час зустрічі ми поспілкувалися про інвестиції в Херсонському регіоні, що межує з Кримом, для кримських татар, які після анексії Криму переїхали до контрольованих Україною регіонів. Ми побудуємо там будинки й готелі та реалізуємо різні інфраструктурні проекти для кримських татар. Ми побудували КПВВ… Я хочу, щоб кримські татари та кримчани побачили ставлення до них. Ми будемо інвестувати, щоб показати, що ми цінуємо їх", - пояснив президент.