Наливайченко / Фото УНИАН

Про це Наливайченко заявив в інтерв’ю «Обозревателю».

Зокрема, на запитання: «На якій підставi Вас запрошували в ГПУ?», Наливайченко відповів: «Не запрошували, а викликали, мені вручена повістка… Більшість запитань слідчого стосувалися моїх висловлювань, цитат з ТБ».

Читайте такожЛубківський: голосування за відставку Наливайченка буде складним тестом для депутатів

Відео дня

При цьому Наливайченко додав: «Для мене, до речі, це теж величезне питання: виходить, що всі офіційні особи, котрі виступали на ТБ, мають бути допитані. Більше того, все сказане мною на засіданні КМУ також транслювалося в телеефірах».

Він також додав, що можливо, є сенс звернутися до Генпрокуратури, щоб вони внесли свої корективи до такого суспільно важливого поняття як гласність: «Для СБУ і особисто для мене важливою є стаття 3 Закону про СБУ, згідно з якою однією із засад діяльності є гласність. І я це, до речі, говорив слідчому під час допиту», - сказав Наливайченко.

Як повідомляв УНІАН, 12 червня Наливайченко заявив, що співвласником нафтобази «БРСМ-Нафта» під Києвом, де сталася масштабна пожежа, є один із колишніх заступників генпрокурора, але не назвав його ім`я. 15 червня Наливайченка викликали на допит до Генпрокуратури.

Читайте такожНаливайченко заявляє, що Порошенко підтримує співпрацю СБУ та ГПУ

Перед допитом голова СБУ заявив, що діяльність нафтобази на Київщині, де сталася пожежа, «кришував» екс-заступник генпрокурора Анатолій Даниленко.

18 червня Верховна Рада за поданням президента Петра Порошенка звільнила Наливайченка з посади голови СБУ.