Таран розповів про пріоритети роботи Міноборони \ фото facebook.com/GeneralStaff.ua/

Міністр оборони Андрій Таран наголошує, що Збройні сили мають давати таку відсіч, щоб в агресора зникло навіть бажання "випробовувати міць наших бійців".

Читайте такожЗеленський представив нового міністра оборони

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час церемонії його представлення президентом Володимиром Зеленським на посаді.

Відео дня

«Щоранку українці прокидаються з однією думкою: що там на фронті, чи є загиблі, чи живий, не поранений мій батько, мати, син, донька, брат, сестра, чоловік, дружина. У нас дуже багато жінок на теперішній час проходять військову службу ,і не лише в тилу, а й на передовій», - заявив Таран.

«Саме тому, говорячи про пріоритети роботи Міністерства оборони, я б хотів сказати, що головним вважаю необхідність забезпечення високої обороноздатності України, здатності ЗСУ давати відповідну відсіч нападнику, таку відсіч, щоб в агресора пропадало навіть бажання випробовувати міць наших бійців», - наголосив Таран.

Крім того, Таран зазначив, що ЗСУ потребують технологічної модернізації та переходу на сучасні системи озброєння. 

За словами Тарана, армія має бути в першу чергу добре озброєною. «Це питання, на жаль, на теперішній час є проблемним», - сказав він. «ЗСУ потребують технологічної модернізації, переходу на сучасні системи озброєння з використанням новітніх технологій, необхідна продумана програма розвитку озброєнь, а не безсистемна закупівля для латання старих дірок», - підкреслив міністр.