Депутати ОПЗЖ 10 березня їздили у Держдуму РФ на зустріч з російськими колегами / УНІАН

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков зазначає, що санкцій від парламенту до народних депутатів від фракції "Опозиційна платформа - за життя", які їздили до Москви, бути не може.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у інтерв'ю Радіо Свобода, відповідаючи на питання щодо реакції на цю подію і можливих санкцій до цих депутатів.

Читайте такожРазумков допустив проведення позачергового засідання Ради щодо коронавірусу наступного тижня

Відео дня

"Якщо ми говоримо в рамках роботи Верховної Ради України, - санкцій тут бути не може. Тому що вчора була офіційна позиція оприлюднена на сайті Верховної Ради України з приводу того, що у відрядження офіційні, або з наданням якихось додаткових повноважень, визначенням тем або якимось іншим переліком питань, народні депутати України до Російської Федерації, так само, до Думи РФ не направлялися", - сказав голова ВР.

Він підкреслив, що ніяких додаткових розпоряджень чи відряджень він не підписував. "Колеги діяли виключно виходячи зі своєї особистої позиції", - сказав Разумков.

На питання, чи не засуджує він крок цих депутатів, спікер лише наголосив, що він особисто не їздить до Росії. "Я думаю, що мої дії повинні значити більше, ніж просто слова", - додав голова ВР.

Як повідомляв УНІАН, 10 березня в Москві відбулася зустріч делегації партії "Опозиційна платформа - За життя" з депутатами Держдуми РФ. У ній взяли участь Віктор Медведчук, Вадим Рабінович, Тарас Козак, Олександр Колтунович, Ренат Кузьмін і Тетяна Плачкова.

В "ОПЗЖ" повідомили, що Медведчук обговорив з президентом РФ Володимиром Путіним і головою Держдуми В'ячеславом Володіним "створення міжпарламентського об'єднання".

11 березня у повідомленні прес-служби Апарату ВР було наголошено, що членів фракції "Опозиційна платформа - за життя" не уповноважували вести перемовини в Росії від імені українського парламенту і відрядження їм не оформлювали.

"У зв'язку з численними зверненнями представників засобів масової інформації щодо зустрічей народних депутатів від фракції "ОПЗЖ" з представниками Державної думи та президентом Російської Федерації 10 березня повідомляємо, що ці зустрічі відбулися за ініціативи політичної партії "Опозиційна платформа - за життя", - сказано в повідомленні.

У ВР наголосили, що керівництво і представники цієї фракції "не були уповноважені вести перемовини від імені Верховної Ради України, а обговорення ними будь-яких питань під час їхньої поїздки не погоджувалось". "Крім того, народні депутати, які взяли участь у поїздці до Російської Федерації, відрядження в Апараті Верховної Ради України не оформлювали", - запевнили в Апараті ВР.

Таким чином, заявили у прес-службі, члени фракції "ОПЗЖ" здійснили приватну поїздку до Росії і під час зустрічей висловлювали позицію виключно своєї політичної сили.