Гео Лерос / УНІАН

Президент України Володимир Зеленський звільнив від виконання обов’язків свого позаштатного радника народного депутата від фракції «Слуга народа» Гео Лероса.

Відповідний указ №100/2020 від 20 березня розміщений на сайті глави держави.

«Звільнити Лероса Гео Багратовича від виконання обов’язків радника президента України (поза штатом)», - йдеться в документі.

Відео дня

Читайте такожЧастина депутатів від "Слуги народу" виступила проти створення Консультативної ради з ОРДЛО

Як повідомляв УНІАН, 11 березня у Мінську відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі за участі керівника офісу президента України Андрія Єрмака та заступника керівника адміністрації президента РФ Дмитра Козака. Вони домовились підписати рішення ТКГ щодо створення у складі політичної підгрупи консультативної ради після консультацій з представниками ОБСЄ, Франції та Німеччини щодо виконання домовленостей, досягнутих під час саміту в «нормандському форматі». Підписання має відбутися на наступному засіданні у Мінську 25 березня.

Пізніше видання «Дзеркало тижня» оприлюднило копію протоколу, підписаного у Мінську 11 березня. Згідно з документом, критерії та порядок призначення членів ради самостійно визначаються Україною, окремими районами Донецької і Луганської областей України, РФ, ФРН, Франції та ОБСЄ. При цьому по 10 представників від України та ОРДЛО матимуть право вирішальних голосів, а по одному представнику від РФ, Німеччини, Франції та ОБСЄ - право дорадчих голосів.

Через декілька днів близько 60 депутатів від «Слуги народу», серед яких був Гео Лерос, закликали президента Зеленського не допустити створення консультативної ради у політичній підгрупі ТКГ у Мінську.

Президент призначив Лероса своїм позаштатним радником 24 червня 2019 року.

***Лерос – режисер, арт-куратор, засновник проекту Art United Us, відомий серією муралів на будинках Києва. Пройшов у парламент від партії «Слуга народу» (№ 23 у списку). Він також радник міністра інформаційної політики і радник Київського міського голови з питань культури (на громадських засадах).