Ілюстрація  / REUTERS

Міністерство закордонних справ України заявляє, що Україна звертатиметься до міжнародних судів у зв’язку із встановленням Росією заборони для українців володіти землею в окупованому Криму.

Про це йдеться у заяві українського зовнішньополітичного відомства.

"МЗС України засуджує підписання 20 березня указу президента Росії №201, який додав Крим до переліку прикордонних територій РФ, на яких іноземні громадяни, особи без громадянства та іноземні юридичні особи не можуть мати у власності земельні ділянки", - наголошується у заяві.

Відео дня

Читайте такожРічниця "референдуму" в Криму: ЄС та Туреччина нагадали про невизнання анексії півострова

В МЗС наголошують, що підписання цього указу є черговим незаконним кроком Москви щодо привласнення об’єктів української державної і приватної власності на території окупованого Криму та грубим порушенням українського законодавства і міжнародного гуманітарного права.

"Україна використає всі можливості міжнародного права і міжнародних судових інстанцій для скасування указу та притягнення Росії до відповідальності і за це правопорушення", - заявили в МЗС.

Також українські дипломати закликають міжнародне співтовариство продовжувати посилювати тиск на державу-агресора, у тому числі шляхом запровадження санкцій.

Як повідомлялося, 20 березня президент РФ Володимир Путін своїм указом розширив перелік територій, де іноземці не можуть володіти земельними ділянками. До переліку потрапила більшість районів в окупованому Криму.