Трепак пішов з Офісу генпрокурора / Фото УНІАН

Заступник генерального прокурора Віктор Трепак подав заяву про відставку.

Про це УНІАН повідомило джерело в Офісі генпрокурора.

"Сьогодні у Венедіктової (генеральний прокурор Ірина Венедіктова - УНІАН) зібрали начальників департаментів і оголосили, що новим куратором у справах Майдану буде Андрій Любович. Відтак Трепака усунуто від кураторства майданівськими справами. Не знаю, як з приводу справи Стерненка чи Гандзюк, але від майданівських справ його усунуто", - сказав співрозмовник УНІАН.

Відео дня

Окрім того, він підтвердив, що дійсно, Трепак написав заяву про відставку з посади заступника генерального прокурора.

Читайте такожСтало відомо, хто тимчасово очолюватиме ДБР замість Венедіктової

Як повідомляв УНІАН, раніше у Адвокатській дорадчій групі заявили, що Венедіктова відсторонила Трепака від курирування справ Майдану та справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк та підпорядкувала Департамент у справах Майдану новопризначеному заступнику генпрокурора Андрію Любовичу.

Сьогодні, 27 березня, Венедіктова представила колективу Офісу генпрокурора двох нових заступників генпрокурора – Любовича та Олексія Симоненка.

У Facebook вона заявила, що за Трепаком лишаться "важливі справи, які він проводив", і закликала не вбачати "зраду" у перерозподілі обов'язків серед керівних кадрів Офісу.

Коментуючи справу про замах на вбивство одеського активіста Сергія Стерненка, генпрокурор зауважила, що справа була передана до СБУ через неефективність за підслідності Нацполіції.

Читайте такожДБР домовилось з прокурором Гаазького суду активно співпрацювати щодо "справ Майдану"

Також вона прокоментувала інформацію про відсторонення Трепака від процесуального керівництва у справі про вбивство Гандзюк. "По новому розподілу обов‘язків Департамент нагляду за спеціальними органами правопорядку переходить під керівництво Симоненка Олексія Юрійовича. За Віктором Миколайовичем залишаються ті важливі справи, які він проводив. Про що ми з ним проговорили сьогодні вранці", - повідомила Венедіктова.

Щодо можливості звільнення Трепака за власним бажанням вона зазначила: "І це його рішення, якщо він вирішить відійти. Група прокурорів в справі залишається та ж сама".

Трепака було призначено заступником генерального прокурора 8 жовтня 2019 року.