Зеленський вірить, що всім депутатам небайдуже / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський упевнений, що Верховна Рада у понеділок, 13 квітня, підтримає запропоновані урядом зміни до держбюджету на поточний рік, якими передбачено кошти на боротьбу з епідемією коронавірусу.

Про це він сказав у відеозверненні, розміщеному на сторінці Офісу президента у Facebook.

«Вірю, що це буде підтримано українським парламентом, який у понеділок, 13 квітня, розгляне зміни до державного бюджету», - заявив він.

Відео дня

Президент висловив упевненість, що всі народні депутати стануть на бік українських лікарів, пенсіонерів, підприємців і всіх українців, які через епідемію опинилися у тяжкій ситуації.

«Упевнений, що всім депутатам небайдуже», - наголосив він.

Читайте такожПозачергове засідання Ради: які питання розглядатимуть депутати

Як повідомляв УНІАН, проект змін до держбюджету-2020 парламент розгляне 13 квітня на позачерговому засіданні.

Законопроектом пропонується створити фонд боротьби з коронавірусом у розмірі 66 млрд грн. Кошти планують витратити на виплати лікарям, закупівлю медичного обладнання та на підтримку громадян, які через карантин втратили роботу.

Також у цьому фонді будуть передбачені кошти для надання грошової допомоги сім’ям лікарів, які померли від інфікування коронавірусом.

Крім того, змінами до держбюджету передбачено виділити 30 млрд грн на індексацію пенсій та виплати пенсіонерам допомоги у розмірі 1 тис. грн.