Окупаційна влада вчергове вдається до незаконного переслідування громадян / prm.ua

Представництво президента України Володимира Зеленського в Криму відреагувало на затримання так званих «українських розвідників» і закликало невідкладно звільнити усіх незаконно утримуваних громадян України.

Читайте такожОбшуки ФСБ у кримських татар: правозахисники закликали посилити санкції проти РосіїПро це йдеться у повідомленні представництва у Facebook.

У представництві зазначають, що окупаційна влада вчергове вдається до незаконного переслідування громадян на тимчасово окупованій території АР Крим та міста Севастополь.

Відео дня

У представництві нагадали, що ФСБ Росії повідомила про затримання в Криму «агентурної групи» Головного управління розвідки МО України. Як стверджує ФСБ, до складу групи входила жінка-військовослужбовець ЗС РФ, яка нібито передавала відомості, які містять державну таємницю, українській стороні в 2017-2018 роках. А також громадянин України, який нібито працював на українську військову розвідку.

Зазначається, що стосовно затриманих слідчим управлінням ФСБ Росії відкрито кримінальні справи про державну зраду і шпигунство. Громадянин України взятий під варту та відразу після арешту був етапований в московське СІЗО "Лефортово". Жінці, з урахуванням наявності у неї неповнолітніх дітей, судом обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

За твердженням ФСБ, інформація про діяльність затриманих була отримана в рамках розслідування справи Дениса Кашука, засудженого 6 квітня на три роки і вісім місяців за контрабанду і зберігання вибухових речовин, які він нібито зробив на замовлення української розвідки.

«Російська окупаційна влада вчергове вирішила вдатись до провокацій, спрямованих на дискредитацію України в очах світової спільноти», - наголошується в повідомленні.

Також у представництві наголошують, що Російська Федерація має припинити порушення прав людини на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополь, зокрема, незаконне переслідування громадян, та невідкладно звільнити усіх незаконно утримуваних громадян України, забезпечити повне дотримання зобов’язань РФ як держави-окупанта відповідно до міжнародного права.

«Впевнені, що таким діям посадових осіб РФ та підконтрольних РФ представників окупаційної влади буде надано оцінку правоохоронними органами України», - резюмують у представництві президента.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 15 квітня, у ФСБ РФ заявили, що захопили в окупованому Криму українських розвідників.