ФСБ затримала українців у Криму / inforesist.org

ФСБ Росії повідомила про затримання в Криму українців, які нібито готували теракти і намагалися завербувати росіян.

Читайте такожУ Криму після обшуків ФСБ затримала чотирьох татар (фото)Про це йдеться на сайті російського відомства.

Зазначається, що російські контррозвідники «припинили діяльність Головного управління розвідки Міноборони України, спрямовану на організацію і здійснення терактів, вербування громадян і викрадення відомостей, що містять державну таємницю».

Мова йде про начальника підрозділу української військової розвідки, дислокованого в місті Херсон, полковника Ахмедова Олега Алішеровича, а також інших осіб, які нібито були ним завербовані.

«До складу групи входили військовослужбовець Збройних сил Росії, яка підозрюється у видачі в 2017-2018 роках відомостей, що становлять держтаємницю, і громадянин України, якого підозрюють у шпіонажі за наказом українських спецслужб», – говориться в повідомленні ФСБ.

Росіяни також повідомили, що стосовно фігурантів порушено кримінальні справи про державну зраду і шпигунство. Росіянка перебуває під домашнім арештом, українець поміщений під варту.

У місцевих ЗМІ опублікували відео цього затримання.

Раніше УНІАН повідомляв, що за день до цього в Україні СБУ затримала завербованого Росією генерал-майора, який планував убивство відомого добровольця.