www.mc.rs

Про це в інтерв'ю журналу "Новое время" сказав голландський правозахисник, генеральний секретар міжнародної організації Глобальна ініціатива у психіатрії, викладач університетів Грузії, Литви та України Роберт ван Ворен.

Читайте такожБільдт: "Режим Мілошевича тоді вів себе так само, як сьогодні Кремль"

"Коли я думаю про типову поведінку піромана, на думку мимоволі приходить російський президент Володимир Путін. За 15 років при владі він обстежив "регіон" у пошуках об'єктів, які привернули б його хворобливу увагу, а потім почав їх підпалювати", - сказав він.

Відео дня

Роберт ван Ворен зазначив, що спочатку була Чечня, потім "Путін втягнув у безнадійну війну Грузію". "Але для справжнього піромана і цього було недостатньо. І він замахнувся ще на одну сусідню державу. Українська пожежа виявилася найсильнішою з усіх, що Путіну вдавалося розпалити, але задоволення вона так і не принесла, перетворившись в катастрофу. Те що відбувається вийшло з-під його контролю. Репресії в РФ стали посилюватися з кожним днем, а введені у відповідь на західні санкції контрзаходи лише погіршили становище росіян. Серйозна помилка: імператор відібрав у народу видовища, обмеживши до того ж і видачу хліба. В результаті країна котиться по спіралі, яка набуває настільки абсурдні форми, що навіть найстійкіші прихильники РФ на Заході задумалися", - підкреслив Роберт ван Ворен.

Повний текст інтерв'ю Роберта ван Ворен читайте у випуску журналу "Новий час" 4 вересня.