REUTERS

Про це УНІАН повідомили у прес-службі МЗС України.

«Українська сторона наголосила на необхідності забезпечення повного і безперешкодного доступу СММ до всієї території ОРДЛО, включно з неконтрольованою ділянкою українсько-російського кордону. Важливим є дотримання послідовного підходу у відведенні легких, а також ефективне завершення відведення важких озброєнь», - йдеться у повідомленні.

Глава МЗС Павло Клімкін акцентував на необхідності негайно розпочати у рамках ТКГ обговорення модальностей проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей на основі українського законодавства та загальновизнаних критеріїв ОБСЄ.

Відео дня

Читайте такожСтало відомо, про що домовилися глави МЗС "нормандської четвірки"

За його словами, важливе значення у цьому контексті має залучення представника БДІПЛ ОБСЄ до роботи підгрупи з політичних питань ТКГ.

Міністр закликав прискорити процес звільнення полонених, включаючи політичних в’язнів, а також забезпечити допуск до них представників Міжнародного комітету Червоного Хреста.

«Сторони висловилися за продовження конструктивної взаємодії у рамках робочої групи з економічних питань ТКГ, зокрема у частині водозабезпечення, відновлення інфраструктури, здійснення соціальних виплат при одночасному узгодженні питань відновлення сплати податків та комунальних платежів», - сказано в повідомленні.

Результати зустрічі міністрів закордонних справ ляжуть в основу роботи наступного саміту лідерів чотирьох держав, що відбудеться найближчим часом у Парижі, додали в МЗС.