REUTERS

Про це він сказав у неділю, 25 жовтня, у «10 хвилинах», повідомили УНІАН у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Глава Уряду нагадав, що відповідно до закону про люстрацію доручив Міністерству юстиції України провести перевірку всього складу Державної фіскальної служби України.

Читайте такожЯценюк доручив перевірити виконання в ДФС закону про очищення влади

«З'ясувалося, що 42% вищого керівного складу ДФС - це податківці і митники, які працюють в центральному апараті, - підлягають негайному звільненню. Ще 15% вищого керівного складу керівництва Державної фіскальної служби в областях також підлягають звільненню», - підкреслив Яценюк.

«Акт (про підсумки перевірки) переданий керівнику Державної фіскальної служби. У понеділок всі ці люди повинні бути звільнені», - наголосив глава уряду.

Читайте такожПід люстрацію потрапляють 42% керівництва Фіскальної служби - Мін'юст

Як повідомляв УНІАН, 21 жовтня у Мін'юсті заявили, що не виключають звільнення голови ГФС Романа Насірова у разі, якщо він не виконає доручення уряду і не звільнить вищих чиновників центрального апарату регіональних підрозділів служби, які підпадають під дію норм закону про люстрацію.