Юнкер та Порошенко можуть зустрітися на полях Паризької конференції з клімату / УНІАН

Про це йшлося під час телефонної розмови, яка відбулася між двома президентами у вівторок, повідомив власному кореспонденту УНІАН речник Єврокомісії.

Читайте такожПрезидент наголошує на неприпустимості знущання з українських журналістів в Криму

"Президенти, ймовірно, знову зустрінуться в кулуарах Паризької конференції з клімату, де вони продовжать діалог", - зазначив він.

Відео дня

Як відомо, з 30 листопада та 11 грудня у Парижі пройде 21 сесія Конференції ООН в рамках Конвенції щодо зміни клімату (COP21/CMP11), більш відомої як "Париж 2015". 

Речник ЄК зазначив, що телефонна розмова президентів, яка відбулася у вівторок, є "частиною регулярного обговорення стану виконання Мінських домовленостей та здійснення процесу реформ в Україні".

"Президенти домовилися, що Україна повинна залишатися на шляху реформ і просуватися вперед, зокрема, у сфері боротьби з корупцією, подальших реформ в галузі енергетики та судової влади", - повідомив він.

Крім цього, за словами представника ЄК, сторони обговорили подальші кроки, які Україна повинна зробити в процесі спрощення візового режиму у світлі подальших висновків Єврокомісії з цього приводу, які мають бути до кінця року.

"Нарешті, обидва підтвердили спільні зобов'язання щодо попереднього вступу в силу поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі з 1 січня", - додав речник ЄК.