Яценюк / Фото УНИАН

Наступним кроком після створення Державного бюро розслідувань має стати повністю незалежна прокуратура.

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні на зустрічі з державним міністром з питань міжнародного розвитку Великої Британії Десмондом Свейном, повідомив Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

"Державне бюро розслідувань має перебрати частину повноважень прокуратури. Це новий, повністю незалежний орган. Як наступний крок ми маємо отримати повністю незалежну і неупереджену прокуратуру", - підкреслив глава уряду, зазначивши, що відповідний закон про створення ДБР був сьогодні ухвалений у Верховній Раді.

Відео дня

Читайте такожАдвокат оприлюднив повне відео допиту екс-міністра юстиції Лукаш

Також під час зустрічі йшлося про конкретні перспективні напрямки двосторонньої взаємодії, що стосуються, зокрема, реформування митної служби України, податкових органів, допомоги Україні у створенні системи стратегічних комунікацій.

Співрозмовники окремо обговорили хід мирного врегулювання на сході держави та питання забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб в Україні.

Свейн підтвердив готовність британського уряду й надалі надавати всебічну допомогу в реалізації демократичних реформ в Україні та протидії російській агресії.

Яценюк відзначив важливість підтримки, яку надають британські партнери нашій державі, та наголосив на необхідності збереження єдності ЄС та США щодо підтримки України.