Порошенко / Фото УНИАН

Президент Петро Порошенко привітав українську молодь з Днем студента.

«Ви здобуваєте освіту в часи, коли вирішується доля країни, тому Вітчизна чекає від вас не лише якісного навчання, а й активної громадянської позиції, підтримки демократії та студентського самоврядування, креативного мислення і нових ідей», - йдеться у вітанні глави держави, розміщеному на його сайті.

Як відзначив Порошенко, «навчання - це перший ступінь становлення вас як професіоналів». «Вчіться самостійно приймати рішення. Ви вже зробили важливий крок, обравши майбутню спеціальність. Тепер належить отримати знання, щоб потім з успіхом застосувати їх на практиці», - наголосив президент.

Відео дня

Читайте такожПорошенко оголосив 2016 рік в Україні Роком англійської мови

Глава держави висловив переконання, що активна громадська діяльність студентів, відповідальне ставлення до майбутнього держави, підтримка волонтерських зусиль, зміцнення обороноздатності України стануть вагомим внеском у захист і розвиток країни.

Президент побажав «всім миру, міцного здоров’я, добра, наснаги, оптимізму та реалізації найзаповітніших мрій».

День студента в Україні відзначається 17 листопада. Свято встановлено “на підтримку ініціативи студентської молоді України” згідно з указом президента України від 16 червня 1999 року. Припадає також на Міжнародний день студентів.