Фото: Facebook МЗС

Про повідомляє прес-службу МЗС України.

"МЗС України висловлює рішучий протест у зв’язку з черговим здійсненням Президентом Російської Федерації Володимиром Путіним 2 грудня 2015 року непогодженого з Україною візиту на територію Автономної Республіки Крим", - йдеться в повідомленні.

В українському зовнішньополітичному відомстві зазначили, що відповідна нота протесту з вимогою припинити практику таких візитів та пояснити причини демонстративної неповаги російського керівництва до чинного законодавства України та норм міжнародного права направлена до МЗС РФ.

Відео дня

Читайте такожГлава МЗС Туреччини підтримав приналежність окупованого Криму Україні

"Вчергове наголошуємо, що Автономна Республіка Крим та м.Севастополь є і залишатимуться невід'ємною частиною України в її міжнародно-визнаних кордонах. Це визнається всім цивілізованим світом, який надав належну оцінку діям російської сторони і продовжує запроваджувати відповідні обмежувальні заходи", - заявили в МЗС.

Також, дипломати назвали "нікчемними" спроби Кремля інтерпретувати ці непогоджені візити в Україну як внутрішньодержавні поїздки.

Читайте такожМЗС закликає повідомляти, хто позначає Крим територією Росії

Як повідомляв УНІАН, 2 грудня президент Росії Володимир Путін прибув до окупованого ним Криму, який опинився в енергоблокаді. Відразу з аеропорту Сімферополя Путін відправився в "Крименерго", де взяв участь у запуску першої нитки енергомосту на окупований півострів.