Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, відповідний законопроект №3613 п'ять разів ставився на сигнальне голосування, проте набирав максимум 216 голосів народних депутатів при 226 необхідних.

Зокрема, в одному з останніх голосувань група "Воля народу" і фракція "Опозиційний блок" дали по 0 голосів, а Радикальна партія - лише 1.

Після цього голова парламенту Володимир Гройсман заявив про необхідність проведення додаткових консультацій з цього питання і закликав політичні сили до пошуку компромісу у вирішенні питання навколо виборів в Кривому Розі.

Відео дня

Читайте такожОБ вважає антиконституційним законопроект про перевибори мера Кривого Рогу

До цього Рада відмовилася підтримати звіт тимчасової спеціальної комісії, в якому пропонується призначити позачергові вибори мера Кривого Рогу.

За дане рішення проголосували лише 203 народних депутати при 226 мінімально необхідних

У звіті ТСК з питань перевірки фактів порушень під час проведення повторного голосування на виборах Криворізького міського голови 15 листопада містяться висновки, у яких, зокрема, йдеться, що "враховуючи, що неможливо встановити результати виборів під час повторного голосування на виборах Криворізького міського голови 15 листопада 2015 року, тимчасова спеціальна комісія пропонує Верховній Раді України призначити позачергові вибори Криворізького міського голови".

Читайте такожНФ виставив умову свого голосування за перевибори у Кривому Розі - Чорновол

Також ТСК рекомендує ВР звернутися в правоохоронні органи з вимогою притягнути до відповідальності винних у порушеннях під час повторного голосування на виборах мера Кривого Рогу.

Крім того, комісія рекомендує парламенту якомога швидше замінити склад Центральної виборчої комісії.

Ці висновки комісії оголосив з трибуни парламенту її голова Леонід Ємець (фракція "Народний фронт").